Втора порция образователни клипове за деца от „София квартет“

Втора порция образователни клипове за деца от „София квартет“

Зад концепцията на „Концерти с дрескод за деца“ стои каузата на „София квартет“ да постави основите на ранното музикално образование в България.
Проектът стартира успешно още преди 3 години, под формата на открити събития със свободен достъп за деца и родители, в които присъстващите не са просто зрители, а активни участници в спектакъла.

От реална в дигитална среда проектът премина през 2021 г., заради настъпилата епидемията от коронавирус. Така бяха създадени и първите 5 клипа с музиката на Хайдн, Моцарт, Бетовен, Шуберт и Менделсон, които достигнаха до всички детски градини в София, разширявайки в пъти  аудиторията на присъствените събития.

Подходът образование чрез забавление е в основата и на дигиталната версия на проекта, който се фокусира върху скъсяване на дистанцията между класическата музика и детската публика, като разказва историите на великите композитори на достъпен език.

Новата серия детски образователни видеа са вече достъпни за гледане и сваляне на официалния YouTube канал на Sofia Quartet. Актрисата Диана Герова разказва интересни подробности и забавни случки от биографиите на Шуман, Брамс, Чайковски, Дворжак и Бородин, а музиката е  поверена на най-елитния български камерен състав „София квартет“.

Културният продукт ще бъде разпространен във всички 278 общински детски градини на територията на София, с над 44 000 деца.

„Концерти с дрескод за деца: дигитално“ си поставя за цел да възпита ново поколение публика в полза на класическата музика, като създаде културни продукти, с атрактивно за детската аудитория съдържание.

Facebookrssyoutube

Facebookmail

About the author

Sofia Quartet: