Романтично лято със „София квартет“

Романтично лято със „София квартет“

09.07.2020 news
София квартет предизвиква почитателите си с концерт на открито. Нестандартните музиканти, част от Софийската филхармония, се включват в проекта „Романтично лято в Квадрат 500“. На 10 юли от 18.30 ч. започва концертът с програма: Моцарт – Струнен квартет 15 в ре минор, и Йозеф Хайдн – Струнен квартет  5, оп. 64, в ре мажор „Чучулигата“.
Всеки закупен билет за концерта дава достъп и до експозицията в Националната галерия. Най-новата и най-голяма сграда на Националната галерия разполага с 28 зали на четири нива, в които са изложени 1600 произведения на Захари Зограф, Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Иван Милев, Андрей Николов, Владимир Димитров- Майстора, Сирак Скитник, Вера Недкова, Христо Явашев-Кристо и други български, европейски и американски художници, както и образци на азиатското и африканското изкуство.
Експозиционните зали могат да бъдат разгледани от 17.00 до 18.00 часа.
Концертът е под открито небе, на територията на Квадрат 500. Входът е откъм бул. Васил Левски
Билети: на касата на зала България и онлайн: www.eventim.bg
Проектът на Софийската филхармония се осъществява под патронажа на кмета на Столичната община в рамките на програмата „Сподели музиката в Двореца Врана“ и е част от Календара на културните събития на СО за 2020 г.
Facebookrssyoutube

Facebookmail

About the author

Sofia Quartet: