Сезон 2018/2019

Сезон 2018/2019

С две отличия за предходния сезон (Националната награда „Златен квартет“ и наградата за принос към българската култура „Златно перо“), днес, 10 октомври, „София квартет“ влиза с летящ старт в новия сезон. Смях, танци, неочаквани обрати – това е „София квартет“. Елитарна музика, висок стил – отново е „София квартет“.

Четиримата нестандартни музиканти от състава към Софийската филхармония са разделили програмата за новия си сезон в два цикъла: „София квартет класик“ и „София квартет лайт“.
„София квартет класик“ е за публика от познавачи и ценители на камерното изкуство. Програмата включва 4 концерта и се нарича „класика в жанра“. Бетовен, Брамс, Моцарт, Стравински, Менделсон и Пеков са композиторите, чиито произведения ще звучат в четирите концерта. Компания на сцената ще им правят Людмил Ангелов, Йосиф Радионов и Тодор Петров. На 28 ноември публиката ще слуша концерт с Тодор Петров; на 23 януари 2019 г. – концерт с участието на Людмил Ангелов, а на 19 февруари – с участието на Йосиф Радионов.

Вторият цикъл „София квартет лайт“ започва с изява, част от горещия проект на състава „Концерти с дрескод“. Специални гости на коледното издание на 15 декември са децата от Детския филхармоничен хор. Дрескодът е с цвят шампанско, а шампанското е от квартета.

Музикантите подготвят грандиозен шоу спектакъл за пролетното издание на проекта. За взривоопасната атмосфера на 4 април 2019 г. подсказва и дрескодът – Код: червено. Именно тогава доайенът на състава, известният виолист Валентин Геров ще отпразнува своята 60-годишнина. Джаз триото „JP3“ (Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко, Димитър Семов) и артисти от шоубизнеса ще бъдат на сцената заедно с квартета. „София квартет лайт“ ще зарадва публиката и със съвместни изяви със Станимир Тодоров – на 11 май, и с Димитър Буров – на 29 юни.

Facebookrssyoutube

Facebookmail

About the author

Sofia Quartet: