СЕЗОН 2019/2020

СЕЗОН 2019/2020

След един успешен сезон, неминуемо следва друг такъв. През изминалия сезон „София квартет“ реализираха концерти с участието на топ музиканти: Людмил Ангелов, Димитър Буров, Тодор Петров, Йосиф Радионов, Станимир Тодоров.
Осъществиха 2 концерта от серията „Концерти с дрескод“ – коледен, с участието на детския филхармоничен хор и един, колкото личен, толкова публичен – по случай 60 годишнината на доайена на състава, виолистът Валентин Геров. В събитието участваха джазмените Васил Петров, Антони Дончев, Живко Петров, оперната прима Олга Динова и актьорът Ники Сотиров. А като говорим за г-н Геров, той бе удостоен с 2 награди – Златна лира и държавното отличие Златен век за цялостен принос в развитието на музиката.

Квартетът, подкрепен от Столична община, направи премиера на „Концерти с дрескод за деца“ с три концерта пред Народния театър, с вход свободен за публиката.

„София квартет“ закри „Славейковите празници“ в Трявна. Участва на Празници на изкуствата Аполония и на Международния фестивал Дни на камерната музика Габрово.

За новия юбилеен за Софийска филхармония сезон, нейният най-стар квартет е подготвил програма за истинските ценители на камерното изкуство. В първия концерт на 9 октомври 2019 музикантите ще изпълнят Струнен квартет №1
от Чайковски и
Струнен квартет №2 от Бородин.

Музиката на Австрия ще звучи на Коледното издание на Концерти с дрескод на 10. 12. 2019. В програмата: Веберн, Langsamer satz и Моцарт, Струнен квартет
Шуберт, Розамунда

На 29. 01. 2020 г. в Камерна зала „България“ ще е ден на Шостакович. Публиката ще се наслади на Струнен квартет №2 и Клавирен квинтет в изпълнение на „София квартет“ и Надежда Цанова, пиано.

Красива програма музикантите са подготвили и за концерта на 04. 03. 2019.
Брамс, Квинтет с две виоли, със специалното участие на Йосиф Радионов и Бетовен, Струнен квартет, опус 74, Арфите.

На 29. 04. 2020, квартетът продължава със сериозна музика, но този път смесвайки я със забавна атмосфера, а именно –
Пролетен концерт с дрескод,
Менделсон, Струнен квартет, опус 13 №2
и Барток, Струнен квартет №1.

Интересен ще е и финалът на сезона. На 17. 06. 2020
очаквайте – Моцарт, Кларинетен квинтет
и Кюркчийски, Струнен квартет. Специален гост:
Михаил Живков, кларинет.

Квартетът ще осъществи коледно и пролетно издание на проекта си „Концерти с дрескод“, на 10.12.2019 г. и на 29.04.2020 г. Както всеки път публиката може да очаква безкомпромисно качество на изпълнението, безброй неочаквани обрати по време на събитията и питие след концерта. А относно дрескодът…той засега остава в тайна.

Билети за концертите на „София квартет“ в Камерна зала България, можете да намерите на касата на Зала България и онлайн на www.epay.bg

Facebookrssyoutube

Facebookmail

About the author

Sofia Quartet: