"Зад кулисите" 2 Мъници на гости на „София квартет“ по инициатива на Столична община - район „Студентски“

fri13apr10:00fri11:00"Зад кулисите" 2 Мъници на гости на „София квартет“ по инициатива на Столична община - район „Студентски“10:00 - 11:00(GMT+00:00) ул. „Аксаков“ № 1 , 1000 София ОрганизаторСтолична община - район "Студентски"

Детайли

За втора поредна година Столична община – район „Студентски“ ще заведе децата от детските градини на територията си, на репетиция на елитния „София квартет“ към Софийска филхармония. Гостуването на малчуганите е по проекта на администрацията „Зад кулите“, който има за цел да изгради познания и да създаде интерес към изкуствата. За да запознае малчовците със същността на работата на музикантите, както и с функциите и отговорностите на всички ангажирани с музиката в институцията лица  (от директора до озвучителя), инициативата се фокусира върху процеса по създаване на произведение на изкуството – в случая репетиционния период.

На 13 април от 10 ч. в Камерна зала България, музикантите от „София квартет“ ще запознаят своите малки, но скъпи гости с историята на инструментите, спецификите на звука, ще им разкажат интересни факти от биографията на велики композитори, ще ги научат какъв е етикетът по време на класически концерт. Специално за децата на „Студентски“ артистите ще изпълнят интригуваща програма с валсове и танга.

„Зад кулисите“ е част от Календара на културните събития на Столична община

Време

13.04.2018 10:00 - 11:00(GMT+00:00)

Място

Камерна зала "България"

ул. „Аксаков“ № 1 , 1000 София

Other Events

Камерна зала "България"

0 Comments

Искате ли да споделите нещо с нас?

Вашият е-mail нама да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Вашият коментар